Thursday, October 29, 2015
Sok z Noni Bio
Sok z Noni Bio to napój produkowany w 100% z soku owoców Noni, które importowane
są z rejonu Polinezji. Polinezja jest niezmiernie gorącym regionem, który
zlokalizowany jest w środkowej części Oceanu Spokojnego. Sok Noni Bio jest
nośnikiem wielu witamin oraz minerałów, a ponadto charakteryzuje się
intrygującym smakiem. Noni Bio podobnie jak inne soki NatVita, produkowany jest
przy użyciu wyjątkowych procedur, które w 100% zachowują istotę dobrego smaku i
wartości odżywczych. Duży udział w naturalność tego soku ma fakt, iż owoce Noni
użyte do wytwarzania pochodzą z ekologicznych upraw na wyspie Tahiti. Dziko
rosnące owoce Noni można dostrzec na obszarach Azji, obu Ameryk i wielu
archipelagach Oceanu Spokojnego. Początki owocu Noni oraz krzewu na którym
wyrastał, przedstawiały się jako przyprawa albo roślina o właściwościach
leczniczych. Owoce Noni to obszerne źródło istotnych dla stanu zdrowia witamin i
minerałów np. witamina C, wapń i magnez.Spożycie 100 g soku z owocu Noni pokrywa
250% codziennego zapotrzebowania na witaminę C dla dorosłej osoby, zapewnia od 3
do 12 mg magnezu i od 20 do 25 mg wapnia. Poza wyżej wymienionymi substancjami,
w soku z Morwy Indyjskiej można odnaleźć wiele aminokwasów i błonnik. Jedna bądź
dwie dawki soku w ciągu dnia, po 15-30 ml przed głównymi posiłkami.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment