Thursday, October 29, 2015

Sok z Noni Bio

Sok z Noni Bio to napój produkowany w 100% z soku owoców Noni, które importowane są z rejonu Polinezji. Polinezja jest niezmiernie gorącym regionem, który zlokalizowany jest w środkowej części Oceanu Spokojnego. Sok Noni Bio jest nośnikiem wielu witamin oraz minerałów, a ponadto charakteryzuje się intrygującym smakiem. Noni Bio podobnie jak inne soki NatVita, produkowany jest przy użyciu wyjątkowych procedur, które w 100% zachowują istotę dobrego smaku i wartości odżywczych. Duży udział w naturalność tego soku ma fakt, iż owoce Noni użyte do wytwarzania pochodzą z ekologicznych upraw na wyspie Tahiti. Dziko rosnące owoce Noni można dostrzec na obszarach Azji, obu Ameryk i wielu archipelagach Oceanu Spokojnego. Początki owocu Noni oraz krzewu na którym wyrastał, przedstawiały się jako przyprawa albo roślina o właściwościach leczniczych. Owoce Noni to obszerne źródło istotnych dla stanu zdrowia witamin i minerałów np. witamina C, wapń i magnez.Spożycie 100 g soku z owocu Noni pokrywa 250% codziennego zapotrzebowania na witaminę C dla dorosłej osoby, zapewnia od 3 do 12 mg magnezu i od 20 do 25 mg wapnia. Poza wyżej wymienionymi substancjami, w soku z Morwy Indyjskiej można odnaleźć wiele aminokwasów i błonnik. Jedna bądź dwie dawki soku w ciągu dnia, po 15-30 ml przed głównymi posiłkami.

No comments:

Post a Comment